Okatsune 207 to wytrzymałe, ale lekkie (120 g) nożyce do przerzedzania. Spiczaste, ostre jak brzytwa ostrza o grubości 3,3 mm są wystarczająco mocne, aby ciąć małe gałęzie, a jednocześnie wystarczająco cienkie, aby wnikać w głąb krzewu. Pozwala to po prostu wykonać czyste cięcie w najtrudniej dostępnych miejscach, bez uszkadzania okolicznych łodyg. Te nożyce są również idealne do wszelkich prac konserwacyjnych na bonsai, takich jak przycinanie świec, stylowe i pielęgnacyjne. Ponadto nożyce te są wyjątkowo odpowiednie do cięcia kwiatów ze względu na ostre jak brzytwa i spiczaste ostrza. Te wszechstronne nożyce można najlepiej umieścić pomiędzy sekatorami do przycinania kategorii i sekatorami do przerzedzania. Nożyce do przerzedzania Okatsune są niekwestionowanym numerem 1 w Japonii.
Okatsune 207 to wytrzymałe, ale lekkie (120 g) nożyce do przerzedzania. Spiczaste, ostre jak brzytwa ostrza o grubości 3,3 mm są wystarczająco mocne, aby ciąć małe gałęzie, a jednocześnie wystarczająco cienkie, aby wnikać w głąb krzewu. Pozwala to po prostu wykonać czyste cięcie w najtrudniej dostępnych miejscach, bez uszkadzania okolicznych łodyg. Te nożyce są również idealne do wszelkich prac konserwacyjnych na bonsai, takich jak przycinanie świec, stylowe i pielęgnacyjne. Ponadto nożyce te są wyjątkowo odpowiednie do cięcia kwiatów ze względu na ostre jak brzytwa i spiczaste ostrza. Te wszechstronne nożyce można najlepiej umieścić pomiędzy sekatorami do przycinania kategorii i sekatorami do przerzedzania. Nożyce do przerzedzania Okatsune są niekwestionowanym numerem 1 w Japonii.
Okatsune 207 to czysta esencja nożyc do przerzedzania:
- Ultra lekki, a jednocześnie wyjątkowo wytrzymały
Ostrza tych japońskich nożyc do bonsai (bonsai Basami) są wyjątkowo kute z najlepszej stali IZUMO YASUGI i mają bardzo wysoką twardość Rockwella od 60 do 61. Dlatego ostrza pozostają ostre przez długi czas i konsekwentnie zapewniają czystość i czystość. precyzyjne cięcie w drewnie, bez większego wysiłku. Co więcej, Okatsune łączy twardość ze szczególną elastycznością, dzięki czemu ostrze tnące jest zawsze ustawione w jednej linii z przeciwostrzem, nawet po intensywnym użytkowaniu.
Ostrze zostało oszlifowane pod dwoma kątami, dzięki czemu gładko przetnie drewno i nie uszkodzi niepotrzebnie rośliny. Dzięki unikalnemu kształtowi ostrza typu hollow ground sok spływa z ostrza, a ostrza nie rozpadają się. Sprężyna w kształcie litery V zapewnia równomierne rozłożenie obciążenia tnącego na całej długości sprężyny, zapewniając łagodne zamykanie.
Konserwacja
Nożyce są zbudowane z kilku elementów, dzięki czemu nie wymagają konserwacji. Zaleca się czyszczenie ostrzy po każdym użyciu. Po oczyszczeniu dobrze jest naoliwić nożyce i przechowywać je w stanie wolnym od wilgoci przy zamkniętych ostrzach tnących. Jeśli zauważysz, że nożyce tną gorzej, możesz je zmielić za pomocą osełki Okatsune (Okatsune 412).
Nożyczki Bonsai Okatsune 200: długie ostrze i ochronny korek
Okatsune 200 to tradycyjne japońskie nożyczki do bonsai odpowiednie do bardzo dokładnego formowania i pielęgnacji bonsai. Te nożyczki są również idealne do topiary bukszpanu i sosny w japońskim ogrodzie. Zaostrzone, niezwykle cienkie ostrza 75 mm zapewniają, że można wniknąć głęboko w krzak, aby przeciąć miękkie części, takie jak gałązki i liście. Nożyczki nie nadają się do cięcia małych gałęzi, do tego lepiej można użyć nożyc do bonsai Okatsune 207. Nożyczki i nożyce do bonsai Okatsune to niekwestionowany numer 1 w Japonii, kraju, z którego narodziło się bonsai. Dowiedz się dlaczego!
Nożyczki do Bonsai, Niwaki - ostrze kute ze stali IZUMO-YASUGI.
Okatsune 221 to tradycyjne japońskie nożyczki do bonsai odpowiednie do bardzo dokładnego formowania i pielęgnacji bonsai. Te nożyczki są również idealne do topiary bukszpanu i sosny w japońskim ogrodzie. Zaostrzone, niezwykle cienkie ostrza 52 mm zapewniają, że można wniknąć głęboko w krzak, aby przeciąć miękkie części, takie jak gałązki i liście. Nożyczki nie nadają się do cięcia małych gałęzi, do tego lepiej można użyć nożyc do bonsai Okatsune 207. Nożyczki i nożyce do bonsai Okatsune to niekwestionowany numer 1 w Japonii, kraju, z którego narodziło się bonsai. Dowiedz się dlaczego!
Okatsune 213 to idealnie wyważone nożyczki Ikebana zaprojektowane w stylu Sogetsu w japońskiej aranżacji kwiatowej. Krótkie, szerokie noże są wystarczająco mocne, aby po prostu przecinać grube gałęzie, a jednocześnie wystarczająco dokładne, aby wykonywać indywidualne prace. Nożyczki Okatsune Ikebana to niekwestionowany numer 1 w Japonii. Dowiedz się dlaczego!
Całkowita długość: 167 mm
Długość ostrza: 42 mm
Waga: 160g
Ikebana: styl Sogetsu
Twardość ostrza: 60 – 61 HRD (w skali C Rockwell Hardness)
Okatsune 203 to tradycyjne japońskie nożyczki do bonsai odpowiednie do bardzo dokładnego formowania i pielęgnacji bonsai. Te nożyczki są również idealne do topiary bukszpanu i sosny w japońskim ogrodzie. Zaostrzone, niezwykle cienkie ostrza 55 mm zapewniają, że można wniknąć głęboko w krzak, aby przeciąć miękkie części, takie jak gałązki i liście. Nożyczki nie nadają się do cięcia małych gałęzi, do tego lepiej można użyć nożyc do bonsai Okatsune 207. Nożyczki i nożyce do bonsai Okatsune to niekwestionowany numer 1 w Japonii, kraju, z którego narodziło się bonsai. Dowiedz się dlaczego!
Nożyczki Ikebana Okatsune 215-S: Styl Ikenobo – mały model – stal nierdzewna
Okatsune 215-S to idealnie wyważone nożyczki Ikebana ze stali nierdzewnej zaprojektowane w stylu Ikenobo w japońskiej aranżacji kwiatowej. Krótkie, szerokie ostrza są wystarczająco mocne, aby po prostu przecinać grube gałęzie, a jednocześnie wystarczająco dokładne, aby można było pracować na zamówienie. Dzięki dodatkowemu wycięciu w dolnej części ostrza możesz łatwo przecinać druty. Nożyczki Okatsune Ikebana to niekwestionowany numer 1 w Japonii.
Całkowita długość: 167 mm
Długość ostrza: 42 mm
Waga: 145 gr
Ikebana: styl Ikenobo - stal nierdzewna
Twardość ostrza: 60 – 61 HRD (w skali C Rockwell Hardness)
Nożyczki Ikebana Okatsune 215: Styl Ikenobo – mały model
Okatsune 215 to doskonale wyważone nożyczki Ikebana zaprojektowane w stylu Ikenobo w japońskiej aranżacji kwiatowej. Krótkie, szerokie noże są wystarczająco mocne, aby po prostu przecinać grube gałęzie, a jednocześnie wystarczająco dokładne, aby wykonywać indywidualne prace. Dzięki dodatkowemu wycięciu w dolnej części ostrza możesz łatwo przecinać druty. Nożyczki Okatsune Ikebana to niekwestionowany numer 1 w Japonii. Dowiedz się dlaczego!
Całkowita długość: 167 mm
Długość ostrza: 42 mm
Waga: 145g
Ikebana: styl Ikenobo - mała modelka
Twardość ostrza: 60 – 61 HRC (skala Rockwell Hardnes C)
Nożyczki Bonsai Okatsune 201: średnie ostrze i ochronny korek
Okatsune 201 to tradycyjne japońskie nożyczki do bonsai odpowiednie do bardzo dokładnego formowania i pielęgnacji bonsai. Te nożyczki są również idealne do topiary bukszpanu i sosny w japońskim ogrodzie. Zaostrzone, niezwykle cienkie ostrza 55 mm zapewniają, że można wniknąć głęboko w krzak, aby przeciąć miękkie części, takie jak gałązki i liście. Nożyczki nie nadają się do cięcia małych gałęzi, do tego lepiej można użyć nożyc do bonsai Okatsune 207. Nożyczki i nożyce do bonsai Okatsune to niekwestionowany numer 1 w Japonii, kraju, z którego narodziło się bonsai. Dowiedz się dlaczego!
Nożyczki Ikebana Okatsune 209: Styl Ikenobo – duży model
Okatsune 209 to idealnie wyważone nożyczki Ikebana zaprojektowane w stylu Ikenobo w japońskiej aranżacji kwiatowej. Krótkie, szerokie noże są wystarczająco mocne, aby po prostu przecinać grube gałęzie, a jednocześnie wystarczająco dokładne, aby wykonywać indywidualne prace. Dzięki dodatkowemu wycięciu w dolnej części ostrza możesz łatwo przecinać druty. Nożyczki Okatsune Ikebana to niekwestionowany numer 1 w Japonii. Dowiedz się dlaczego!
Całkowita długość: 180 mm
Długość ostrza: 42 mm
Waga: 180g
Ikebana: duży model w stylu Ikenobo
Twardość ostrza: 60 – 61 HRD (w skali C Rockwell Hardness)