Rękawice chemoodporne ATG-MaxiChem®-Cut™-76-833 przeznaczone do pracy w miejscach, gdzie istnieje ryzyko kontaktu z niebezpiecznymi substancjami chemicznymi, bakteriami, grzybami oraz ostrymi przedmiotami. Wykonane z przędzy UHMWPE, poliestru i tkaniny typu Spandex. Powłoka ze spienionej gumy nitrylowo-butadienowej (NBR).
Rękawice MaxiChem®-Cut™-76-833 zapewniają pełną ochronę chemiczną zgodnie z EN374 i wykazują minimum 30 minut ochrony przed poniższymi substancjami:
J - n-Heptan
K - Wodorotlenek sodowy 40%
L - Kwas siarkowy 96%
M - Kwas azotowy 65%
N - Kwas octowy 99%
O - Amoniak 25%
Cechy / Zalety
Wykonanie w technologii CUTtech® nadaje rękawicy dobrą wytrzymałość na przecięcie.
Rozwiązanie TRItech® (trzy specjalne warstwy) pozwala na uzyskanie cieńszej i bardziej komfortowej rękawicy zachowując dobrą odporność antyprzecięciową.
Zastosowana technologia ERGOtech® znacząco podnosi komfort noszenia, wygodę oraz przeciwdziała uczuciu zmęczenia dłoni. Rękawica doskonale dopasowuje się do kształtu dłoni. Skóra dłoni pozostaje w kontakcie wyłącznie z materiałem podszewki.
Powleczenie z pianki Micro-Foam odpornej na działanie cieczy, olejów i wybranych substancji chemicznych (LIQUItech®).
Pewność chwytu mokrych i zaolejonych przedmiotów dzięki przeciwpoślizgowemu wykończeniu typu "micro-cup" części chwytnej (GRIPtech®).
Akredytacja dermatologiczna Skin Health Alliance oraz Certyfikat Stowarzyszenia Oeko-Tex® .
Wstępne pranie każdej rękawicy przed zapakowaniem. Gwarancja świeżości po wyjęciu z opakowania.
Wykończenie wywijanym mankietem.
Wymagania
EN 388:2016 - Rękawice ochronne chroniące przed zagrożeniami mechanicznymi.
Odporność na ścieranie - 4
Odporność na przecięcie wg "Coup Test" - 3
Odporność na rozerwanie - 2
Odporność na przekłucie - 1
Odporność na przecięcie wg ISO 13977 - B
EN 374:2016 - Rękawice chroniące przed niebezpiecznymi substancjami chemicznymi i mikroorganizmami.
EN 374-1:2016 -Terminologia i wymagania dotyczące skuteczności w zakresie ryzyka chemicznego.
EN 374-5:2016 - Terminologia i wymagania dotyczące ryzyka przenikania mikroorganizmów.