Nożyce do przerzedzania Okatsune 306 z zaokrągloną końcówką zapobiegającą uszkodzeniom
Okatsune 306 to profesjonalne nożyce do przerzedzania z zaokrągloną końcówką, specjalnie zaprojektowane do cięcia bardzo miękkich łodyg. Niezwykle cienkie ostrza (2,3 mm) tych nożyc są najdelikatniejszymi ze wszystkich nożyc do przerzedzania Okatsune. Okrągła końcówka zapobiega uszkodzeniom owoców, kwiatów i dłoni. Nożyce nadają się również do cięcia, przerzedzania i cięcia liny i papieru. Okatsune 306 nie nadaje się do cięcia twardych (zdrewniałych) łodyg. W tym celu możesz lepiej użyć Okatsune 307. Nożyce do przerzedzania Okatsune to niekwestionowany numer 1 w Japonii, kraju, w którym ich użycie zostało wyniesione do rangi sztuki. Dowiedz się dlaczego!
Nożyce do przerzedzania Okatsune 306 z zaokrągloną końcówką zapobiegającą uszkodzeniom
Okatsune 306 to profesjonalne nożyce do przerzedzania z zaokrągloną końcówką, specjalnie zaprojektowane do cięcia bardzo miękkich łodyg. Niezwykle cienkie ostrza (2,3 mm) tych nożyc są najdelikatniejszymi ze wszystkich nożyc do przerzedzania Okatsune. Okrągła końcówka zapobiega uszkodzeniom owoców, kwiatów i dłoni. Nożyce nadają się również do cięcia, przerzedzania i cięcia liny i papieru. Okatsune 306 nie nadaje się do cięcia twardych (zdrewniałych) łodyg. W tym celu możesz lepiej użyć Okatsune 307. Nożyce do przerzedzania Okatsune to niekwestionowany numer 1 w Japonii, kraju, w którym ich użycie zostało wyniesione do rangi sztuki. Dowiedz się dlaczego!
Okatsune 306 to czysta esencja nożyc do przerzedzania:
- Ultra lekki, a jednocześnie wyjątkowo wytrzymały
Ostrza tych japońskich nożyc do przerzedzania (Mekiri Basami) są wyjątkowo kute z najlepszej stali IZUMO YASUGI i mają bardzo wysoką twardość Rockwella od 59 do 60. Dlatego ostrza pozostają ostre przez długi czas i konsekwentnie zapewniają czystość i czystość. precyzyjne cięcie w drewnie, bez większego wysiłku. Co więcej, Okatsune łączy twardość ze szczególną elastycznością, dzięki czemu ostrze tnące jest zawsze ustawione w jednej linii z przeciwostrzem.
Szersze, jednostronnie zaostrzone ostrza są sztywniejsze niż wersja spiczasta i zapewniają mocny czubek. Dzięki unikalnemu kształtowi ostrza wklęsłego gruntu, sok spływa z ostrza, a ostrza nie rozpadają się. Sprężyna w kształcie litery V zapewnia równomierne rozłożenie obciążenia tnącego na całej długości sprężyny, zapewniając łagodne zamykanie. Okatsune 306 nie nadaje się do cięcia twardych (zdrewniałych) łodyg. Do tego możesz lepiej użyć Okatsune 307.
Nożyce do kwiatów Okatsune 304 z długim ostrzem odpowiednie do miękkich łodyg
Okatsune 304 to bardzo lekkie i ostre jak brzytwa nożyce do kwiatów z długim ostrzem (45 mm) specjalnie zaprojektowane do zbierania kwiatów i ziół oraz do przycinania. Zaostrzone, niezwykle cienkie ostrza (2,3 mm) zapewniają dotarcie nawet do ciasnych przestrzeni. Okatsune 304 nie nadaje się do cięcia twardych (zdrewniałych) łodyg. W tym celu możesz lepiej wykorzystać Okatsune 307. Nożyce kwiatowe Okatsune to niekwestionowany numer 1 w Japonii, kraju, w którym ich użycie zostało podniesione do rangi sztuki. Dowiedz się dlaczego!
Nożyce do przerzedzania Okatsune 307 z krótkim ostrzem odpowiednie do twardszych (zdrewniałych) łodyg
Okatsune 307 to bardzo lekkie i ostre jak brzytwa nożyce do przerzedzania z krótkim ostrzem (1 cm krótsze niż 304). Nożyce zostały specjalnie zaprojektowane do przecinania twardszych (zdrewniałych) łodyg, takich jak sadzonki, zbieranie i przerzedzanie warzyw i owoców. Spiczaste, niezwykle cienkie ostrza (2,3 mm) zapewniają, że możesz dotrzeć nawet do najciaśniejszych miejsc, takich jak przerzedzanie winogron, gruszek lub jabłek. Nożyce do przerzedzania Okatsune są niekwestionowanym numerem 1 w Japonii. Dowiedz się dlaczego!
Nożyce do zbioru Okatsune 301 z zakrzywionym ostrzem
Nożyce do zbioru Okatsune 301 są specjalnie zaprojektowane do zbioru warzyw i owoców. Zakrzywione ostrze 25 mm sprawia, że te nożyce z zakrzywionym ostrzem doskonale nadają się do pracy w ciasnych przestrzeniach. Używaj bardzo ostrych nożyc z zaokrąglonym zakrzywionym ostrzem z dala od owoców i warzyw, aby zapobiec uszkodzeniom. Okatsune 301 nie nadaje się do cięcia gałęzi. W tym celu możesz użyć sekatorów Okatsune 103. Nożyce do zbiorów Okatsune to niekwestionowany numer 1 w Japonii, kraju, w którym użycie nożyc do zbiorów zostało podniesione do rangi prawdziwej sztuki. Dowiedz się dlaczego!
Nożyce do owoców Okatsune 304 z niebieskimi uchwytami
Okatsune 304 to bardzo lekkie i ostre jak brzytwa nożyce do owoców z długim ostrzem (45 mm) zakończonymi niebieskimi uchwytami, specjalnie zaprojektowane dla przemysłu spożywczego. Zaostrzone, niezwykle cienkie ostrza (2,3 mm) zapewniają dotarcie nawet do ciasnych przestrzeni. Okatsune 304 nie nadaje się do cięcia twardych (zdrewniałych) łodyg. W tym celu możesz lepiej wykorzystać Okatsune 307. Nożyce do owoców Okatsune są niekwestionowanym numerem 1 w Japonii, kraju, w którym ich użycie zostało podniesione do rangi sztuki. Dowiedz się dlaczego!